Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.
EREIDING
- Schil de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm.
- Kook de aardappels 10 minuten in een pan met water met een snufje zout. Giet daarna af en spoel af met koud water.
- Kook ook de doperwtjes gaar in 5 minuten en het ei hardgekookt in 8 minuten. Spoel af met koud water.
- Meng de yoghurt met de mosterd, mayonaise en pers het teentje knoflook hierbij uit. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en fijngehakte verse bieslook.
- Snijd de augurkjes en het gekookte ei fijn. Meng dit samen met de erwtjes door de aardappels heen.
- Schep als laatste de romige bieslooksaus door de aardappelsalade.
- Laat de aardappelsalade afgedekt goed afkoelen in de koelkast (minimaal een uurtje). Serveer eventueel met wat extra bieslook.
- Bewaar de aardappelsalade maximaal 2 dagen in de koelkast.